Predstava "Velika seoba arhivatora" sa Državnim poslom
Kultura · Boommedia

Predstava "Velika seoba arhivatora" sa Državnim poslom

  • Subota, 04.03.2023, 19:00 - 21:00

  • 0
  • Ulaz od 20,00 €

    Potrebna rezervacija
  • Längenfeldgasse 13-15, 1120 Wien


Ekipa „Državnog posla” na humorističan način bavi se problemom migracija u regionu u predstavi „Velika seoba arhivatora”.

U ovom pozorišnom komadu posmatramo, publici poznate likove, Čvarkova, Torbicu i Boškića koji su silom prilika izmešteni iz svog prirodnog okruženja (kancelarije) u istureno odeljenje – ljubiteljima Drzavnog Posla, dobro poznati magacin u Šuljmu na Fruškoj gori. Naši junaci se zatiču u novoj nepoznatoj sredini, u magacinu u kom su prinuđeni i da žive, u kom nema uslova za boravak tri osobe, dok istovremeno ne mogu da izbegnu svoje radne obaveze, jer su primorani da rade ne bi li dobili dozvolu da se vrate u „rodnu kancelariju”.

Situaciju dodatno komplikuje menjanje odnosa među likovima, ulaženjem u nove sukobe oko toga ko je prvi došao u novo okruženje i ko samim tim ostvaruje veća prava u borbi za elementarne egzistencijalne uslove kao što su krov nad glavom, postelja, hrana, grejanje, higijena, kretanje itd.

Glumačku ekipu i pisce scenarija čine: Dejan Ćirjaković, školovani muzičar; Dimitrije Banjac, inženjer tehnologije i Nikola Škorić, profesor istorije.

Reditelj: Petar Jovanović

Info: +43 699 10829036

Prodaja ulaznica:

  • online na www.ulaznice.eu
  • Delikatessen Shop „Posavac“ (Weyprechtgasse 3, A-1160 Wien, tel: 014029641)

Kontaktiraj organizatora događaja "Predstava "Velika seoba arhivatora" sa Državnim poslom"